tiistai 10. elokuuta 2010

Enää viikko lähtöön!

Olen Jemina, 17-vuotias tyttö Kajaanista ja lähdössä viikon päästä viettämään vaihto-oppilasvuotta Etelä-Amerikkaan,  Brasilian eteläpuolella sijaitsevaan pieneen maahan nimeltä Uruguay. Kaupunki missä tulen vuoteni viettämään on noin 200 000 asukkaan kaupunki nimeltä Rivera. Kaupunki sijaitsee Pohjois-Uruguayssa, aivan Brasilian rajalla. Halutessaan voi milloin tahansa kävellä Brasiliassa sijaitsevaan naapurikaupunkiin Santana do Livramentoon.

Isäntäperheen kanssa ollaan kirjoiteltu pari sähköpostia ja vaikuttavat kyllä kaikki tosi mukavilta :) Ymmärtämisen kanssa saattaa aluksi tosin olla vähän ongelmia kun perhe ei puhu englantia ja mun espanjan kielen taito on kahden lukiokurssin pohjalta :D Perheeseen kuuluu antiikkiyrityksen omistava isä Luis Alberto, opettaja-äiti Maria ja 20-vuotias veli Alberto. Lisäksi perheeseen kuuluu 31-vuotiaat tyttö ja poika sekä 30-vuotias poika, jotka eivät kukaan enää luultavasti kotona asu.

Monet ovat kysyneet että miksi juuri Uruguay? Periaatteessa olisin voinut lähteä ihan minne vaan, mutta eniten maavalintaan vaikuttivat se että haluan oppia espanjaa ja tutustua Etelä-Amerikan kulttuuriin. Uruguay kuulosti eksoottiselta maalta ja on varmasti sellainen paikka minne ei ilman tätä vuotta tulisi lähdettyä. :)

Lennän siis ensi viikon torstaina Helsingin kautta Madridiin ja sieltä Uruguayn pääkaupunkiin Montevideoon. Montevideossa vietän pari päivää valmennusleirillä, jonne tulevat kaikki Uruguayhin YFU:n kautta saapuvat vaihtarit ympäri maailmaa. Leirin jälkeen hajaannutaan sitten kaikki omiin kaupungiimme eri puolille Uruguayta.

Vaikka lähtöön on enää vähän aikaa, on silti vaikea tajuta että on lähdössä vuodeksi pois Suomesta. Joka tapauksessa oon ihan mielettömän innoissani lähdössä! Luultavasti seuraavan kerran kirjoitan sitten päiväntasaajan toiselta puolelta. :)

2 kommenttia:

  1. a-a-a-a-a-a-a-a-aaaapuvaaaa kohta mulle iskee paniikki :S :S miten pärjään vuoden ilman mun lempipalleroa? :<
    T: Zeidi

    VastaaPoista
  2. Jeminalle oikein antoisaa vuotta siellä kaukana jossain! Tosi mahtavaa, kun voidaan seurata elämääsi näin netin kautta (isoveli valvoo:). Varmaan upea vuosi edessäsi!
    Terveisin Tupoksen tontut

    VastaaPoista